Thursday, November 29, 2012

FUNKY MONKEY BABYS解散





FUNKY MONKEY BABYS今日正式向大家公開佢地將會解散。佢地2013年會有全國巡迴演唱會WE ARE FUNKY MONKEY BABYS TOUR, 最後一場會於2013331日埼玉公演。最後一場完畢, 亦即代表佢地正式解散。

解散嘅主要原因係因為FUNKY MONKEY BABYS DJ ケミカル (DJ CHEMICAL) 是家中之長子, 而家鄉其實喺八王子開辦寺廟, 仲要係八王子入面最有歷史嘅一間。身為家中長子, 總有一天都要回家管理寺廟。所以作出咗今次解散嘅決定。

2004年開始組成, 至今都出過不少名曲。好多時佢地嘅歌曲都會成為日劇主題曲, 令大家都對佢地非常有印象。

而我自己最記得嘅就係 FUNKY MONKEY BABYS 嘅大碟封面, 都一定係用DJ CHEMICAL個大頭, 入到CD舖已經非常搶眼。

~! 好想可以去睇佢地隔別樂壇前嘅演唱會呀!

official site:

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

About Me

My photo
全香港第一屆日本工作假期計劃的一份子,完成了9個月的工作假期,開始了真正成為日本的「正社員」工作,好應該記下每一個過程的一點一滴! twitter: animii / weibo: auntiii

Followers